zaterdag, 22. maart 2014 - 9:21 Update: 03-07-2014 0:39

Opnieuw aanslag met explosief woning voorman motorclub Bandidos

Foto van motorrijders | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Nieuwstadt

In de nacht van vrijdag op zaterdag is rond 00.15 uur opnieuw een explosie tot ontploffing gebracht bij het huis van Bandidos-voorman Harrie Ramakers in Nieuwstadt (L).

Hierdoor sneuvelden ruiten van de woning aan Aan de LInde waar Ramakers woont. Ook raakten auto's beschadigd. Er raakte niemand gewond. Dit meldt L1 zaterag

Afgelopen week vond er een vergelijkbaar incident plaats. Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren spreekt over een aanslag. Hij twitterde vannacht dat het om dezelfde woning gaat als vorige week. Hessels laat weten dat de omwonenden erg geschrokken zijn van de knal. Hessels op Twitter; 'Weer ter plaatse na nieuwe aanslag op zelfde woning in Nieuwstadt. Grote zorgen bij omwonenden. Zelfde geldt voor mij.....'

Recentelijk is Ramakers overgestapt van motorclub No Surrender naar rivaal Bandidos. De Bandidos-afdeling is de eerste in Nederland. De rivaliserende motorclub Hells Angels heeft grote moeite met die afdeling.

Afgelopen woensdag zette de politie nog de ME in, omdat een grote groep Hells Angels naar Sittard was gekomen. De Hells Angels mengden zich onder het publiek van de drukbezochte Sint Joepmarkt. Er werd rekening  gehouden met de mogelijkheid dat zij uit waren op een confrontatie met leden van de Bandidos, zo schrijft de NOS.

De politie is zaterdagmorgen bij een woning Aan de Linde een onderzoek gestart naar de explosie. Zij heeft de omgeving ruim afgezet en is een sporen- en buurtonderzoek gestart. Het is op dit moment nog niet duidelijk wie er achter de vernielingen zit. Dit zal onderzoek moeten uitwijzen. De politie zoekt getuigen die informatie hebben over dit incident. Zij worden verzocht zich te melden via het algemeen telefoonnummer 0900 - 88 44 of anoniem bij M. via het gratis telefoonnummer 0800 - 7000.

Provincie:
Blik op 112: