maandag, 16. juni 2014 - 17:50 Update: 03-07-2014 0:34

Opnieuw mishandeling homostel in Amsterdam

Foto van ambulance in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Afgelopen weekend is in Amsterdam een homostel aangevallen en zwaar mishandeld. Dit meldt Het Parool maandag.

Eén van hen werd daarbij zo hard geslagen dat drie piercings uit een oor verdwenen en dat hij met dat oor ook niets meer kon horen. Het stel heeft aangifte gedaan de politie onderzoekt de zaak.

COC
“Dit afschuwelijke incident toont opnieuw aan dat er nog veel moet gebeuren om het geweld tegen onze gemeenschap te bestrijden”, reageert Tanja Ineke, voorzitter van COC Nederland maandag.

Ineke heeft de gebeurtenis maandagmiddag aan de orde gesteld in een gesprek met Herman Bolhaar, hoofd van het Openbaar Ministerie. Het COC zoekt contact met het slachtoffer.

Het COC roept minister Ivo Opstelten op om een hoger strafmaximum te stellen op misdrijven met een discriminatoire achtergrond. Ook de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie van de Raad van Europa riep de Nederlandse hiertoe onlangs op.

“Onacceptabel dat dit wederom in onze stad gebeurt. De nieuwe Amsterdamse coalitie van D66, SP en VVD heeft als motto ‘Amsterdam is van iedereen’, werk aan de winkel dus zou ik zeggen”, aldus Jan van Asch, voorzitter van COC Amsterdam.

Provincie:
Tag(s):