donderdag, 11. december 2014 - 16:22 Update: 11-12-2014 20:52

Oproep: Sta ook op tegen racisme en discriminatie

Oproep: Sta ook op tegen racisme en discriminatie
Foto: bon archief
Amsterdam

In Amsterdam West is een initiatief uitgeklapt dat Nederland hopelijk nou wel eens wakker schudt als het gaat om het oprukkend racisme.

Dat racisme een steeds meer gemeengoed lijkt te worden en vanuit de bezorgdheid over hoe het verder moet met de Nederlandse cultureel diverse samenleving hebben drie partijen in Amsterdam Nieuw-West, Bureau Barel, Marmoucha en 24-Karaat, met zoveel mogelijk samenwerkingspartners in Amsterdam Nieuw-West en omstreken, het initiatief genomen om een vuist te maken tegen racisme en discriminatie.

Vanaf vrijdag 12 december begint een grote campagne (viraal, sociale media, posters en stickers) om zoveel mogelijk inwoners van Amsterdam Nieuw-West zich te laten uitspreken tegen racisme en discriminatie. Zo willen we een beweging op gang brengen die gedragen wordt door bezorgde burgers en organisaties. Dit moet leiden tot een grote manifestatie op maandag 25 mei 2015. Dan wordt onder de naam art-one-fest - ofwel artikel 1 festival – de culturele diversiteit van Amsterdam Nieuw-West gevierd en nogmaals stevig stelling genomen tegen elke vorm van discriminatie.

Provincie: