vrijdag, 17. januari 2014 - 16:39 Update: 03-07-2014 0:44

Opstootje Loppersum tijdens toespraak minister Kamp

Loppersum

Woedende Groningers die vrijdagmiddag naar het gemeentehuis in Loppersum waren gekomen zijn rond 16.30 uur in confrontatie gekomen met de politie.

Dranghekken
De politie had rond het gemeentehuis van Loppersum dranghekken gezet om de toegestroomde demonstranten tegen te houden. De politie wilde daarmee voorkomen dat de demonstranten de Raadzaal van het gemeentehuis zouden bereiken waar minister Kamp van Economische Zaken vrijdagmiddag het kabinetsbesluit rond de gaswinning in Groningen nader zou toelichten.

Confrontatie
Hierbij kwam het rond 16.30 uur tot een confrontatie met de politie waarbij de politie de wapenstok gebruikte en volgens niet bevestigde berichten demonstranten heeft aangehouden. Een aantal demonstranten was het namelijk toch gelukt om buiten bij de ramen van de Raadzaal te komen. De demonstranten sloegen op de ramen waarna de politie ingreep. Er werd ook met eieren gegooid. 

Tractoren
Vervolgens heeft de politie het gemeentehuis omsingeld om te voorkomen dat de demonstranten naar binnen zouden kunnen. Een twintigtal demonstranten zijn met hun landbouwtrekker naar het gemeentehuis gekomen en zouden hiermee hebben geprobeerd door het cordon van de politie te breken. De mobiele eenheid van de politie is ook ingezet. Rond 17.00 uur was het ergste tumult weer afgenomen.