maandag, 29. december 2014 - 9:35 Update: 29-12-2014 21:27

Opvarenden gered van veerboot Italië, dodental opgelopen naar 10

Ruim helft passagiers veerboot gered
Foto: Marina Militare

Maandagmiddag zijn alle opvarenden van de veerboot in Italië gehaald. Het dodental is inmiddel opgelopen naar 10. Zij kwamen om door de gevolgen van de brand aan boord van de veerboot.

Ondanks dat duisternis en de dichte rook hun werk bemoeilijkten waren de reddingsdiensten de hele nacht doorgegaan. Ook maandagochtend en middag werden er nog passagiers van de boot gehaald. Er verblijven nu nog slechts 9 bemanningsleden aan boord. Zij inspecteren het schip.

Bij de brand op de Italiaanse veerboot Norman Atlantic zijn tien personen om het leven gekomen. Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekendgemaakt. 

Op de veerboot zaten vier Nederlanders. Zij zijn allen gered. Een van de Nederlanders is een vrachtwagenchauffeur uit het Brabantse Deurne. Op de Norman Atalntich met 466 opvarenden brak zondagochtend  vroeg brand uit . De ferry was onderweg van Griekenland naar Italië.

Er waren veel helikopters bij de reddingsactie betrokken, maar zij hadden door de storm grote moeite om de boot te bereiken. Ook de duisternis, hoge golven en de windstoten van 90 km per uur maakten het werk niet gemakkelijk.

De passagies van de  'Norman Atlantic' komen onder meer uit Duitsland, Italië, Albanië en België. Het schip voer van het vaste land naar het Italiaanse Ancona, toen er zondagochtend rond 06.00 uur brand uitbrak in de autogarage. Het vuur breidde zich snel uit. De ferry raakte stuurloos en dreef af richting Albanië. 

Categorie:
Tag(s):