vrijdag, 25. juli 2014 - 8:56 Update: 25-07-2014 8:59

Oranje-dames onder 19 door naar EK-finale

Foto van Oranje gekte | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Mjondalen/Noorwegen

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Het Nederlandse vrouwenelftal onder de negentien jaar heeft zich gekwalificeerd voor de finale van het Europees kampioenschap. Ierland werd overtuigend verslagen: 0-4.

Al na vijf minuten opende Vivianne Miedema, speelster van FC Bayern München, de score in het Noorse stadje Mjondalen: 0-1. Jeslynn Kuijpers van PSV/FC Eindhoven zorgde nog voor de tijdelijke onderbreking voor de 0-2. Na de theepauze completeerde Miedema een hattrick en werd het 0-4.

Voor het eerst in de historie plaatste het Oranje-damesteam zich voor de finale van een EK. "Vanaf de eerste minuut had Ierland eigenlijk geen kans", zegt bondscoach André Koolhof. "We hebben echt onze beste wedstrijd gespeeld van het toernooi. Ierland was niet in staat om het spel te ontregelen door de goede passing en het schitterende veldspel, wat resulteerde in prachtige doelpunten."

In de eindstrijd treft Oranje Spanje. Het laatstgenoemde land versloeg gastland Noorwegen nadat het zich had gekwalificeerd voor de laatste vier. "Als team zijn wij honderd procent fit dus in principe kan iedereen spelen. Ik denk dat het een hele mooie voetbalfinale gaat worden, want Spanje is ook een goed voetballend team." Nederland en Spanje treffen elkaar komende zondag in Oslo.

Categorie:
Tag(s):