zaterdag, 11. oktober 2014 - 10:18

Oranje komt langzaam op gang maar weet met 3-1 te winnen

Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond met 3-1 gewonnen. De ploeg was te sterk voor Kazachstan. Oranje ging gelijk op zoek naar het Kazachstaanse doel. De bezoekers graafden zich in op eigen helft.

In de 12e minuut leek Robin van Persie Nederland op 1-0 te zetten, maar het doelpunt van de aanvoerder werd afgekeurd. Hij stond buitenspel. Snel na de afgekeurde goal van Van Persie was het voor Kazachstan wel raak. Het land was nog niet in de buurt van het doel geweest, maar een kopbal van Renat Abdulin uit een hoekschop ging in het net.

Nederland pakte de draad snel weer op. Van Persie kopte uit een pass van Sneijder achterwaarts net over het doel. De aanvaller was in de 23e minuut opnieuw dicht bij de gelijkmaker. Hij schermde de bal af na een pass van Lens, maar doelman Mokin wist de bal te keren. Het thuisland zocht wanhopig naar een gaatje in de verdediger. Kazachstan stond met het hele elftal in de verdediging. Het was voor Oranje bijna onmogelijk om de spits te zoeken. Toch kreeg de ploeg van bondscoach Guus Hiddink nog wel een paar kansen voor rust.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. In de 57e minuut was er een enorme mogelijkheid voor Nederland om op gelijke hoogte te komen. Bruno Martins Indi zette Van Persie met een kopbal vrij voor Mokin. De spits ging voor eigen succes, terwijl invaller Klaas Jan Huntelaar er veel beter voorstond. De aanvaller van Schalke was zichtbaar boos op de spits van Manchester United.

Een aantal minuten na de kans was het wel raak. Huntelaar kopte fraai binnen uit een voorzet van Afellay.
Twee minuten na het doelpunt was er opnieuw goed nieuws voor Oranje. Baurzhan Dzholchiev  kreeg rood vanwege een gemene overtreding op Afellay. In de 73e minuut kreeg Oranje een vrije trap. Robben schoot hem zeer fraai, maar de bal raakte de lat. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd werd het dan eindelijk 2-1. Afellay bekroonde zijn rentree met een doelpunt. Hij knalde een afvallende bal via Kazachs been achter Mokin.

Even later werd het ook nog 3-1. Van Persie ging over het been bij Abdulin en de scheidsrechter gaf makkelijk een strafschop. De spits schoot hem zelf in het doel. Huntelaar leek in de blessuretijd ook nog de 4-1 te scoren. Een fraai schot van Robben raakte hij nog aan, maar de aanvaller stond buitenspel.