woensdag, 15. oktober 2014 - 13:13 Update: 15-10-2014 13:30

Oud-minister Liesbeth Spies wordt burgemeester Alphen aan den Rijn

Oud-minister Liesbeth Spies wordt burgemeester Alphen aan den Rijn
Foto: Archief EHF
Alphen aan den Rijn

Oud-minister Liesbeth Spies wordt burgemeester van Alphen aan den Rijn. 'Het besluit hierover werd dinsdagavond door de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn in een extra raadsvergadering genomen', meldt de gemeente woensdag. .

Spies heeft een uitgebreide carrière op niveau in het openbaar bestuur. Zij is sinds juli 2014 waarnemend burgemeester in de gemeente Stichtse Vecht. Voor deze periode was zij onder meer minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland en lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal. Zij studeerde rechten in Leiden, woont in de gemeente Alphen aan den Rijn, is getrouwd en heeft twee dochters.

De gemeenteraad omschrijft haar als een resultaatgericht bestuurder met een groot empathisch vermogen. Zij is graag een mens onder de mensen. Daarmee voldoet zij aan vele eisen die gesteld zijn in de profielschets. 

Als de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester compleet is afgerond zal Spies met ingang van 15 december 2014 burgemeester in Alphen aan den Rijn zijn. Zij gaat van start met een inwerkprogramma. Het is nog niet vastgelegd welke portefeuille mevrouw Spies zal beheren. Dit wordt door het college besproken in een collegevergadering.

Provincie:
Tag(s):