woensdag, 8. oktober 2014 - 18:52 Update: 08-10-2014 19:11

Oud-spookraadslid Delfzijl opgepakt voor hennepteelt en uitbuiting

Oud-spookraadslid Delfzijl opgepakt voor hennepteelt en uitbuiting
Foto: MV
Delfzijl

Tijdens invallen in meerdere woningen en een loods in Delfzijl en Winschoten, is dinsdagmiddag het voormalig spookraadlid uit Delfzijl Ihsan S. (26) aangehouden. Ook zijn vader (52) is aangehouden.

De zoekingen vonden plaats in onder andere een café aan de Marktstraat. Daarnaast zijn er twee auto's in beslag genomen. In Winschoten is zoeking gedaan in een growshop die mogelijk verband houdt met beide verdachten. Volgens de politie hebben beide zich schuldig gemaakt aan de kweek van hennep en uitbuiting.

Ihsan S. kwam eerder al in het nieuws omdat hij een in 2010 spookraadslid werd in Delfzijl. Door voorkeursstemmen was S. in de gemeenteraad van Delfzijl gekomen. Na zijn installatie als raadslid kwam S. niet meer dan drie keer opdagen tijden raadsvergaderingen. Zonder maar iets voor de gemeenschap van Delfzijl betekend te hebben, streek S. 30.000 euro op aan vergoedingen. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen probeerde S. opnieuw in de raad te komen, maar dat lukte door onvoldoende stemmen niet. 

Provincie:
Blik op 112: