donderdag, 13. februari 2014 - 12:04 Update: 03-07-2014 0:42

Oud-topman ASML krijgt miljoenenpakket mee bij vertrek

Foto van stapels muntgeld | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Eindhoven

De topman die vorig jaar bij ASML vertrok, Eric Meurice, krijgt een extra aandelenpakket ter waarde van 3,8 miljoen euro mee als vertrekbonus.

Dit schrijft het Eindhovens Dagblad op basis van het beloningsrapport dat de Veldhovense chipmachinefabrikant woensdag publiceerde.

Vorig jaar juli trad Meurice terug als topman van Eindhovense chipfabriek ASML. Toenmalig financieel directeur Peter Wennink nam de hoogste post over. Meurice en ASML kwamen overeen dat hij tot maart 2014 als adviseur verbonden zou blijven aan het bedrijf. De Franse Meurice blijft zijn salaris van eveneens 3,8 mmiljoen euro behouden tot zijn afscheid op 31 maart. Daarbovenop krijgt hij dus nog het extra aandelenpakket mee, waardoor het dienstverband ASML 7,6 miljoen euro kostte, zo schrijft de krant.

De reden dat Meurice het bedrijf verlaat, is het feit dat zijn contract eindigt. De raad van commissarissen schrijft in het beloningsrapport een 'eerlijke laatste regeling' met Meurice te hebben getroffen, waarbij 'de toegevoegde waarde van Meurice voor ASML wordt gewaardeerd'.

Provincie:
Tag(s):