dinsdag, 8. april 2014 - 22:53 Update: 03-07-2014 0:38

Oud-voorzitter PvdA Delfzijl deed greep uit partijkas

Foto van euro biljet geld | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Delfzijl

De Partij van de Arbeid van de gemeenteraadsfractie in Delfzijl heeft aangifte gedaan tegen de oud-voorzitter en oud-raadslid Auke Z. Hij wordt er van verdacht geld uit de partijkas voor eigen doeleinden gebruikt te hebben.

Jaarlijks ontvangen fracties geld van de gemeente ter ondersteuning. In de periode 2012 en 2013 heeft de fracties een bedrag van 3580,- euro gekregen. Bij controle van de jaarafrekening bleek dit bedrag van de gemeente niet te zijn gebruikt. Dit diende terug gestort te worden op de rekening van de gemeente. Het bedrag bleek niet meer op de rekening van de PvdA-fractie te staan. Auke Z. heeft toegegeven het geld voor privé doeleinden te hebben gebruikt. 

De huidige fractievoorzitter Sparreboom zegt: 'Dit is volstrekt onacceptabel. We zijn met stomheid geslagen. We hadden geen enkel signaal dat dit aan de orde was. We hebben direct aangifte gedaan, de zaak is nu aan het openbaar ministerie. We zullen als fractie zo snel mogelijk zorgen dat het openstaande bedrag aan de gemeente wordt voldaan.'

Omdat het verduisterde bedrag overheidsgeld betreft, heeft de gemeente Delfzijl formeel ook aangifte gedaan. 

Provincie: