woensdag, 17. september 2014 - 10:00 Update: 17-09-2014 13:42

'Oud-voorzitter stichting Ruben en Julian deed greep in de kas'

Voorzitter stichting steelt geld voor herdenkingsmonument Ruben en Julian
Foto: Archief EHF
Zeist

Uit onderzoek van RTV Utrecht blijkt dat voormalig voorzitter Remco M. van de stichting RuJu 3000,- euro van de stichting achterover gedrukt heeft.

Na de moord op de broertjes Ruben en Julian uit Zeist werd in mei 2013 de stichting opgericht. M. maakte echter geld over naar zijn eigen rekening. Hij zou in geldnood hebben gezeten door een verbouwing aan zijn huis.

Benefietwedstrijd
Door de stichting werd afgelopen jaar geld opgehaald voor een landelijk monument ter nagedachtenis aan alle kinderen die door huiselijk geweld om het leven zijn gekomen. Een benefietwedstrijd tussen Lucky Ajax en het RTL Sterrenteam bracht een jaar geleden nog 11.000 euro op. Daarvan was 5000 euro afkomstig van Lucky Ajax. Kort na de benefietwedstrijd begon M. met stelen.

Begin dit jaar zou hij betrapt zijn door medebestuursleden. Hij zou tussen oktober 2013 en januari 2014 ruim 3000 euro in eigen zak hebben gestoken. De stichting zette hem direct op straat en deed aangifte. M. is inmiddels veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur en met de stichting heeft hij een terugbetalingsregeling getroffen.

Ontkenning
M. ontkent tegenover RTV Utrecht dat hij het geld gestolen heeft en noemt het 'een broodje-aap verhaal dat bestaat uit valse informatie'. M.: "Ik ontken in alle toonaarden dat ik iets gedaan heb."

Provincie: