zondag, 20. april 2014 - 11:21 Update: 03-07-2014 0:37

Ouders Kris en Lisanne doen oproep aan bevolking: Blijf zoeken

foto van wandelen vermist | fbf
Foto: fbf

De ouders van de verdwenen studentes Kris (21) en Lisanne (22) hebben een brief verspreid onder de bevolking van Boquete waarin ze oproepen om vooral door te zoeken naar hun vermiste dochters.

De ouders schrijven: 'We kunnen niet iedereen persoonlijk bedanken, maar hierbij spreken we onze diepste waardering uit voor de warmte en steun die we hebben gekregen van de bevolking van Boquete.' De ouders vertellen in de brief dat ze van plan zijn om weer terug te keren naar Panama. In hun brief laten ze weten dat ze voor hun vertrek hebben geregeld dat de zoektocht ook zonder hen wordt voortgezet. 'Hoewel we tijdelijk terugkeren naar Nederland, willen we de noodzaak benadrukken dat het zoeken naar onze vermiste dochters doorgaat.' Dit meldt RTV Nieuws zondag.

Veel inwoners hebben geld of andere vormen van  hulp aangeboden. De ouders hebben een lokale bankrekening geopend voor de donaties. Daarmee willen ze onder meer privédetectives en posters betalen om de zaak onder de aandacht te houden.

De familie  van Kris en Lisanne heeft laten weten blij te zijn met alle initiatieven. Wel hebben ze gevraagd om alles via lokale coördinatoren te doen. dat voorkomt dat er zaken dubbel worden gedaan of dat er misverstanden ontstaan. De coördinatoren zijn Bob Edwards uit Boquete en de Nederlandse ambassadeur in Panama.

Provincie: