zaterdag, 22. februari 2014 - 11:07 Update: 03-07-2014 0:41

Ouders sturen rekening kapotte spullen steeds vaker naar school

foto van kinderen school | fbf archief
Foto: fbf archief

Steeds vaker komt het voor dat ouders de rekening bij de school indienen als er tijdens schooltijd spullen kapot zijn gegaan of zaken zoekraken.

De ouders willen dat de school dan de schade vergoedt. Tot deze constatering komen grote assurantiemakelaars en scholen, zo schrijft het AD zaterdag. Het zou jaarlijks om meer dan duizenden bonnetjes gaan.

Vroeger kregen kinderen zelf op hun kop als ze thuiskwamen met een kapotte bril of een gat in hun broek. Nu gaat de rekening naar school. Ouders zijn van mening dat de school tijdens schooltijd voor deze schade aansprakelijk is, zo schrjft de krant. Het aantal kleine schadeclaims is hierdoor flink toegenomen. Bij twee grote assurantiemakelaars van duizenden scholen in het basis en voortgezet onderwijs, Aon en Raetsheren van Orden, kwamen vorig jaar al ongeveer 1600 verzoeken tot uitbetaling binnen. De kosten zijn een enorme belasting voor de begroting van de scholen. Elke onderwijsinstelling heeft namelijk een eigen risico dat oploopt tot 100 euro per claim.