maandag, 23. juni 2014 - 9:27 Update: 03-07-2014 0:34

Ouders Tanja Groen hopen na gevonden botten op meer duidelijkheid

Foto van forensisch onderzoek politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF

In het Zuid-Limburgse dorp Gronsveld bij Maastricht heeft een wandelaar zaterdagavond in een omgeploegd bietenveld botten gevonden.

Het zou gaan om menselijke resten. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt nu of het gaat om skelet-delen van een bovenbeen, zo laat de politie aan de NOS weten. Het NFI gaan nu onder andere onderzoeken hoe oud de beenderen zijn.

Bijna 21 jaar geleden verdween in dezelfde omgeving de 18-jarige studente Tanja Groen. Zij fietste na een studentenfeestje 's nachts terug naar haar kamer in Gronsveld, maar kwam daar nooit aan. De vindplaats van de menselijke resten is opmerkelijk omdat deze vlakbij de route ligt die Tanja in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993 logischerwijs kan hebben gefietst, zo schrijft de Telegraaf maadag. Voor Tanja's ouders betekent de vondst van de botten dat ze weer in spanning op de uitkomst van een onderzoek moeten wachten.

Tanja's vader, Adrie Groen, zondag in de Telegraaf: 'Enerzijds huiveren we. Zou het onze dochter zijn? We willen daar eigenlijk niet aan denken. Maar we koesteren ook de hoop op een oplossing. Want hoe vreemd dat mag klinken: alles, ook de wetenschap dat Tanja niet meer leeft, is beter dan die verschrikkelijke, jarenlange onzekerheid over haar lot.' Het NFI gaat nu onder andere proberen om een dna-profiel uit de botresten te halen dat met het dna van Tanja's ouders, maar ook met dat van familieleden van andere vermisten in de regio,  kan worden vergeleken.

Precies vandaag, 23 juni, zou Tanja 39 jaar zijn geworden. Tanja's vader in de krant: 'Tanja zou vandaag 39 jaar zijn geworden. Nog steeds staan we elk jaar bij haar verjaardag stil en gedenken we Tanja met dierbaren om ons heen. Wat zou het ons helpen als we eindelijk zekerheid krijgen en alles een plaatsje kunnen geven.'

Provincie: