zondag, 13. april 2014 - 9:04 Update: 03-07-2014 0:38

Overvaller overmeesterd door gezin

Foto van vuurwapen | JPG
Foto: JPG
Helmond

De politie is een onderzoek gestart naar een overval die zondag 13 april werd gepleegd op een woning aan het Diezeplantsoen. De 37-jarige verdachte raakte tijdens de overval gewond bij zijn aanhouding door de slachtoffers.

Rond 3.15 uur kwam bij de politie een melding binnen van een overval op het huis van een gezin. Bij thuiskomst zou de zoon van de familie door de verdachte bedreigd zijn met een vuurwapen en geld hebben geëist, waarna het tweetal naar binnen ging. De zoon werd tijdens de overval gekneveld en kort daarna ook zijn vriendin, vader, moeder en broertje die in de woning aanwezig waren. Op enige moment zagen de slachtoffers kans om de verdachte te overmeesteren.

Bij zijn aanhouding liep de verdachte, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, diverse verwondingen op aan zijn hoofd. Agenten hebben hem vervolgens meegenomen naar het bureau. Daarna is hij voor behandeling aan zijn verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De man is inmiddels weer op het politiebureau en wordt daar nog verhoord. Een aantal slachtoffers liep bij de overval oppervlakkige verwondingen op, maar behandeling door een arts was daarvoor niet noodzakelijk.

Provincie: