zaterdag, 5. april 2014 - 10:31 Update: 03-07-2014 0:38

Overvaller zwaargewond na crash met vluchtauto

Foto van politiehelikopter | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Een supermarkt op de Keizersgracht in Amsterdam was zaterdagochtend doelwit van een overval. Dit meldt de politie zaterdag.

Die overval slaagde niet; de dader vluchtte na een korte worsteling de winkel uit. Niet veel later werd bij Monnickendam de verdachte gevonden; hij was gecrasht met de vluchtauto.

Kort voor half negen vanochtend kwam de dader een supermarkt aan de Keizersgracht binnen. Hij bedreigde het personeel. Een worsteling met een personeelslid volgde, waarna de dader op de vlucht sloeg en de medewerker met een kleine verwonding achterliet.

Vervolgens meldt iemand dat een oranje Kangoo gestolen is door een man die voldoet aan het signalement van de overvaller. De getuige geeft ook het kenteken door. Onder andere met de politiehelicopter wordt naar de auto gezocht.  Kort daarna komt de melding binnen dat op de N247 bij Monnickendam deze auto is gecrasht. In de auto wordt de verdachte aangetroffen. Hij is zwaar gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Hij is formeel aangehouden maar blijft in het ziekenhuis voor behandeling.

Provincie:
Tag(s):