maandag, 11. augustus 2014 - 9:08 Update: 11-08-2014 9:35

'Pakistaanse Taliban bedreigt Wilders'

 Pakistaanse Taliban bedreigt Wilders
Foto: Archief EHF

Er is opnieuw een bedreiging aan het adres van Geert Wilders geuit.

Dit keer zou het afkomstig zijn van de Pakistaanse Taliban. Het Engelstalige online magazine Azan toont een filmpje met daarop een foto van de PVV-leider waar een kogel doorheen wordt geschoten. Dit meldt het AD maandag.

Het filmpje duurt nog geen 20 seconden en laat ook andere bekende politici zien zoals de Amerikaanse president Obama,  de Israëlische premier Netanyahu en de Syrische president Bashar al-Assad. Nadat een kogel door elke foto wordt geschoten, verschijnt de tekst 'geen gebrek aan doelwitten' in beeld.

Geert Wilders heeft al sinds oktober 2004 permanente bewaking. In een reactie op het filmpje zegt hij in het AD: 'Na bijna 10 jaar beveiliging blijven dit soort bedreigingen me diep raken. Het toont aan dat islamkritiek nog steeds levensgevaarlijk is, maar ook hard nodig. De prijs die je daarvoor betaalt is hoog, want je raakt je vrijheid totaal kwijt. Ik gun dit mijn grootste vijand niet, maar zal zelf altijd doorgaan met het spreken van de waarheid over de islam - wat de consequenties ook zijn.'

Het filmpje staat in het online magazine Azan. De radicale ideeën worden in het Engels verspreid en kunnen daardoor een groot publiek bereiken.

Provincie:
Tag(s):