zondag, 19. oktober 2014 - 14:54 Update: 19-10-2014 14:57

Paraglider stort neer en raakt gewond

Paraglider stort neer en raakt gewond
Foto: Archief FBF
Zoutelande

In het Zeeuwse Zoutelande is zondagochtend een paraglider in de duinen neergestort en gewond geraakt. Dit meldt de politie zondagmiddag.

Het incident gebeurde rond 11.30 uur. Het slachtoffer viel halverwege het strand en het duinpad tegen het steile duin. De 40-jarige man uit Woerden kreeg problemen met zijn hangglider toen vermoedelijk zijn lijnen gingen spinnen. Hierna klapte de parachute dubbel. Een arts en personeel van de reddingsbrigade verleenden de eerste hulp. Het slachtoffer is het duin op gehesen en met een auto van de reddingsbrigade naar de ambulance gebracht, die onderaan het duin stond. Hij is vervolgens naar het ziekenhuis in Goes gebracht, vermoedelijk met een schouderfractuur.

'Het incident gebeurde rond 11.30 uur. Het slachtoffer viel halverwege het strand en het duinpad tegen het steile duin', aldus de politie. De 40-jarige man uit Woerden kreeg problemen met zijn hangglider toen vermoedelijk zijn lijnen gingen spinnen. Hierna klapte de parachute dubbel.

Een arts en personeel van de reddingsbrigade verleenden de eerste hulp. Het slachtoffer is het duin op gehesen en met een auto van de reddingsbrigade naar de ambulance gebracht, die onderaan het duin stond. Hij is vervolgens, vermoedelijk met een schouderfractuur, naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):