dinsdag, 16. september 2014 - 12:57 Update: 16-09-2014 13:03

Partij voor de Dieren opvallend aanwezig tijdens Prinsjesdag

Partij voor de Dieren opvallende aanwezig op Prinsjesdag
Foto: PvdD
Den Haag

Traditiegetrouw maakt de Partij voor de Dieren op Prinsjesdag haar statement met opvallende hoedjes en opvallende bijpassende kleding.

Zo is Marianne Thieme vandaag in Den Haag te bewonderen in het groen. Met het dragen van deze voor haar ontworpen kleding verzet zij zich tegen greenwashing in het kabinetsbeleid.

Daarvoor draagt ze een door Erny van Reijmersdal ontworpen jurk met 100-eurobiljetten. De biljetten symboliseren de financiële belangen die het kabinet opnieuw hoogste prioriteit geeft. De groene stola en hoed vormen het symbool van greenwashing: het met groene woorden camoufleren van een kil en natuuronvriendelijk beleid. Thieme roept het kabinet op daadwerkelijk groene maatregelen te treffen in plaats van steeds business as usual voorrang te geven en dat te maskeren met zogenaamde duurzame maatregelen.

Walvisvangst
Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren doet vandaag op Prinsjesdag een oproep om de gruwelijke walvisjacht en de dolfijnenslachtingen te stoppen. Op haar  jurk van  het eco-merk ArmedAngels is een bebloede harpoen en een dolfijnenvin in roodgekleurd water geborduurd. ‘Stop the killings!’, is op de voorzijde te lezen. De beeltenissen laten een glimp zien van hoe het er jaarlijks aan toe gaat in de baaien van Japan en de Faeröereilanden waar honderden dolfijnen worden afgeslacht.

Provincie:
Tag(s):