zondag, 3. augustus 2014 - 15:53

Patrouilleschip naar Caribisch gebied voor counterdrugsoperaties

Patrouilleschip naar Caribisch gebied voor counterdrugsoperaties
Foto: Min Def
Den Helder

Het patrouilleschip Zr. Ms. Holland is vandaag vertrokken naar het Caribisch gebied. Het marineschip met 50 militaire bemanningsleden komt naar verwachting op 18 augustus aan in het gebied. Het zet zich daar de komende 4 maanden in voor onder andere counterdrugsoperaties en kustwachttaken.

De Holland lost een zelfde patrouilleschip af. Zr. Ms. Groningen deed afgelopen juni nog een drugsvangst voor de kust van Panama. Vorig jaar was de Holland ook al actief in het Caribisch gebied. De bemanning onderschepte destijds ruim3.800 kilo cocaïne.

Maritieme presentie
Het patrouilleschip wordt ingezet voor het bestrijden van illegale praktijken, maar zorgt ook voor maritieme presentie. Daarnaast voert het schip taken uit in nauwe samenwerking met de Kustwacht Caribisch Gebied. De bemanning doorloopt op Aruba ook nog een zogenoemde ‘disaster exercise’. Hierin wordt de bemanning voorbereid op het verlenen van noodhulp na een orkaanpassage.

Patrouillevaartuig
Zr. Ms. Holland is een van de 4 nieuwe Ocean-going Patrol Vessels. Dat zijn flexibel inzetbare patrouilleschepen van de marine. Het 108 meter lange schip is wereldwijd inzetbaar voor uiteenlopende taken: van kustwachttaken, rampenbestrijding en counterdrugsoperaties tot piraterijbestrijding.

Provincie:
Tag(s):