donderdag, 22. mei 2014 - 19:49 Update: 03-07-2014 0:36

Paul McCartney na cancelen concerten nu opgenomen in ziekenhuis

Foto van ziekenhuis | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Paul McCartney (71) van wie eergisteren bekend werd dat hij een virusinfectie heeft, is donderdag in het ziekenhuis van Tokio opgenomen.

Dit melden verschillende media op basis van berichtgeving in de Japanse krant Sankei Sports. McCartney's management heeft het bericht nog niet bevestigd.

De oud-Beatle heeft al een tijdje een virus onder de leden, waardoor het steeds slechter met hem ging en de dokters uiteindelijk besloten om hem op te nemen. Volgens lokale media hebben verschillende fans zich buiten de kliniek verzameld.

De afgelopen weken heeft de muzikant al verschillende optredens in Tokio en Seoul afgezegd.  Na het cancelen van zijn concert in Seoul liet McCartney aan zijn fans weten: 'Ik keek er heel erg naar uit om voor het eerst in Zuid-Korea op te treden, het spijt mij dat ik mijn fans moet teleurstellen. Ik hoop dat ik het snel over kan doen.'

Maar fans die bij het ziekenhuis in Tokio staan maken zich niet zo druk om de gecancelde optredens. Zij zijn veel bezorgder over de gezondheid van hun idool. Fan Kenichi Yamamoto tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws: 'Ik was al verrast toen ik hoorde dat de concerten waren afgelast, maar nu ik hoor dat hij in het ziekenhuis is opgenomen, maak ik me meer zorgen om zijn gezondheid dan om de concerten.'

McCartney is bezig met zijn Out There-tournee, die hem na Azië ook nog naar de Verenigde Staten voert.