zaterdag, 1. februari 2014 - 10:23 Update: 03-07-2014 0:43

Paus toch niet naar Nederland

foto van paus | bon
Foto: Bon
Amsterdam/Utrecht

Het bezoek van de paus aan Nederland gaat voorlopig niet door. Kardinaal Wim Eijk heeft het bezoek tegengehouden. Dat bevestigen bronnen rond de Nederlandse bisschoppenconferentie aan Trouw.

Volgens de krant zou de kardinaal bang zijn geweest voor een gebrek aan animo voor de paus bij het Nederlandse publiek. Eind 2013 presenteerde Bisschop Punt uitgewerkte plannen voor een eendaags pausbezoek aan Amsterdam. Er stond onder meer een gebedsviering in de Amsterdam Arena op het programma.

In de bisschoppenvergadering van vorige maand liet kardinaal Eijk echter weten: "De Heilige Vader en ik hebben besloten dat het niet door kan gaan." De woordvoerster van de bisschoppenconferentie bevestigt deze gang van zaken in Trouw.

'Paus kan zelf niet'

Het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland spreekt tegen dat kardinaal Eijk een bezoek van paus Franciscus aan Nederland heeft tegengehouden. In een persverklaring laat het genootschap weten dat het de paus zelf is die heeft aangegeven geen kans toe zag om Nederland te bezoeken. ''Hij heeft al een bezoek aan het Heilig Land en een aantal andere landen in zijn agenda staan. Er is daarom geen gelegenheid om Nederland binnenkort te bezoeken''. 

Provincie:
Tag(s):