zaterdag, 21. juni 2014 - 14:06 Update: 03-07-2014 0:34

Pedo Sytze van der V. woont boven crèche

Foto van verkeersbord | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amersfoort

In Amersfoort zijn bewoners van een appartementencomplex zaterdagmiddag door burgemeester Lucas Bolsius bijgepraat over hun medebewoner, de veroordeelde pedoseksueel Sytze van der V.

Dit schrijft RTV Utrecht zaterdag. Sytze van der V. heeft het huidige appartement begin mei zelf gevonden. De burgemeester wil hem daar voor zijn eigen veiligheid weghebben en ook omdat hij nu boven een kinderdagverblijf woont. De gemeente heeft Van der V. alternatieve locaties aangeboden, maar die heeft Van der V. tot nu toe geweigerd. Volgens Van der V. zijn de geboden alternatieven slechter, bijvoorbeeld voor wat betreft ruimte. Van der V. in de krant: 'Ik wil best meewerken, maar wil er niet op achteruitgaan.

Maar met de plek waar Van der V. zich nu heeft gevestigd zijn de burgemeester, het OM  en de politie niet blij. Zij noemen de plek 'minder geschikt'. Vrijdag benaderde Van der V. zelf de media om zijn woonplaats bekend te maken. Toen besloot de burgemeester de bewoners van het complex hierover te informeren met een brief en hen daarin uit te nodigen voor een gesprek.

Van der V. laat in een reactie weten dat hij het onacceptabel vindt dat de burgemeester zijn woonplaats bekend heeft gemaakt. Pedoseksueel Sytze van der V. moest in december 2008 de cel in wegens seksueel misbruik van jongens in de Eindhovense wijk Woensel. Zijn zaak kreeg landelijke bekendheid doordat burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven hem na zijn vrijlating een verbiedsverbod oplegde voor heel Eindhoven.