maandag, 17. februari 2014 - 9:07 Update: 03-07-2014 0:42

Pedos moeten kunnen worden geweigerd in gemeenten

Foto van politie agenten demonstratie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Leiden

Burgemeesters zouden meer wettelijke bevoegdheden moeten krijgen om een veroordeeld pedoseksueel te kunnen weigeren in de omgeving van de slachtoffers. Dat zegt Bernt Schneiders, voorzitter van het Nederlandse Genootschap van Burgemeesters tegenover BNR nieuwsradio.

Schneiders pleit vooral dat veroordeelde pedoseksuelen na hun straf niet terugkeren naar de woonplaats waar ze de strafbare handelingen hebben gepleegd. In Nederland is het nu zo geregeld dat wanneer je een straf hebt uitgezeten je mag gaan wonen waar je wilt.

De advocaat van Benno L., Pieter Van der Kruijs ziet als oplossing een zogenoemde plaatsingscommissie. Deze commissie moet zorgen dat veroordeelde na uitzitting van hun straf bij een juiste gemeente wordt geplaatst.

Afgelopen zondag hebben enkele tientallen mensen bij een flat, waar Benno L. sinds kort is geplaatst, in Leiden geprotesteerd. Het nieuwe woonadres was via de nieuwe media uitgelekt. De politie moest er aan te pas komen om de gemoederen niet te laten escaleren. De advocaat van Benno L. was razend.

Provincie:
Tag(s):