zondag, 8. juni 2014 - 18:52 Update: 03-07-2014 0:35

Van Persie: Heb vol mee kunnen doen

Foto van Oranje-elftal | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van Oranje-elftal | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ELF-Voetbal) Oranje-captain Robin van Persie heeft aangegeven geen hinder meer te ondervinden aan zijn lies. De spits van Manchester United trainde vandaag pijnvrij mee met de rest van de selectie.

Gisteren trainde de 85-voudig international nog voorzichtig. "Maar vandaag was het een goede trainingsdag, waarin ik vol mee heb kunnen doen', zo geeft hij aan tegenover het AD. "Ik word nu absoluut niet meer gehinderd door mijn lies. Ik ben helemaal klaar voor Spanje. Het begint nu ook wel te kriebelen hoor."

"Ik kan me de laatste vijf, zes jaar geen wedstrijd herinneren waarin ik geen pijn gevoeld heb. De liesklachten die ik had kan ik niet eens een blessure noemen. Dat soort klachten heb ik zo vaak gehad", aldus Van Persie, die merkt dat de neuzen allemaal de juiste kant op beginnen te staan.

"Je merkt aan kleine dingetjes dat de focus helemaal op komt. Bijvoorbeeld aan gesprekken tussen de spelers. Normaal is het veel lol trappen, maar dat is nu toch wel wat minder", legt Van Persie, die alvast vooruit blikt op de wedstrijd tegen de regerend Europees en Wereldkampioen, uit.

"Spanje is goed, maar wij ook", vertelt de geboren Rotterdammer. "Voetbal is ene sport waar je jezelf steeds weer moet bewijzen. Wij hebben nu een jongere ploeg, die zich moet gaan bewijzen. Zij hebben nagenoeg dezelfde ploeg. Ik ben wel benieuwd hoe Spanje voor de dag gaat komen. Er komt altijd een moment waarop je moet doorselecteren."

"Ik ben echt heel benieuwd hoe het zal gaan. Spanje is in mijn ogen misschien wel de allerbeste ploeg ter wereld. Ik vind het een geweldige uitdaging dat we meteen tegen hen mogen beginnen", zo legt de spits, die blij is dat de selectie al in Brazilië is, uit.

"Het is goed dat we al vroeg in Rio zijn aangekomen, zodat we aan de hoge temperaturen kunnen wennen. Daar zijn we niet gewend. We zullen er mee om moeten gaan. Andere ploegen hebben hetzelfde probleem, dus we zullen het niet als excuus kunnen gebruiken", aldus Van Persie.

Categorie: