vrijdag, 19. september 2014 - 22:47 Update: 19-09-2014 22:55

'Personeel rechtbank Noord-Nederland geeft bazen dikke onvoldoende'

'Personeel rechtbank Noord-Nederland geeft bazen dikke onvoldoende'
Foto: SXC
Groningen

Het personeel van de rechtbanken in Noord-Nederland (Assen, Leeuwarden en Groningen) geven hun bazen een dikke onvoldoende. Dit blijkt uit een intern onderzoek dat in handen is van RTL Nieuws.

Erg veel vertrouwen is er niet onder het personeel. Het bestuur van de rechtbank scoort een 3,6 op het onderdeel vertrouwen. Bij de afdeling strafrecht valt het nog lager uit: een 2,9. De fusie tussen de drie rechtbanken zou volgens het personeel moeizaam verlopen en op veel punten stagneren.

De rechtbank Noord-Nederland is voornemend om al het kantoorpersoneel naar Groningen te verhuizen om zo de fusie meer vorm te geven. Hierdoor zullen er honderden banen verdwijnen onder het personeel van de rechtbanken in Leeuwarden en Assen.

De rechtbank zelf wil nog niet reageren op het rapport. Tegenover RTL Nieuws zegt een woordvoerder:  ‘Het bestuur heeft kennis  genomen van het onderzoek.We willen eerst de resultaten bestuderen en bespreken met de medewerkers. We geven sowieso geen reactie op losse onderdelen.’