zaterdag, 15. februari 2014 - 13:57 Update: 03-07-2014 0:42

Personeel Zeehondencrèche staakt uit onvrede over nieuwe regels

foto van Pieter Buren | fbf archief
Foto: fbf archief
Pieterburen

Het personeel van de Zeehondencrèche Pieter Buren is zaterdag in staking gegaan.

De staking houdt verband met onenigheid over het nieuwe beleid van de Raad van Toezicht. Deze heeft onlangs over de rug van de directie nieuwe regels ingevoerd tot grote schrik van het personeel van het zeehondenopvangcentrum. Volgens hen is het beleid slecht voor de zeehonden.

Nieuwe beleid
Het nieuwe beleid komt er op neer dat de zeehonden zo kort mogelijk in Pieterburen moeten verblijven en ze zo snel mogelijk weer in hun natuurlijke milieu worden teruggezet.


'We kijken daarbij naar het individuele dier en niet naar een algemene lijn van bijvoorbeeld gewicht wat voor alle zeehonden groot of klein zou gelden. Als het dier gezond is, volgens de dierenarts, in goede conditie, een goede bloedbalans heeft, zelf eet en al een paar weken geen medicijnen meer heeft dan mag die terug. Daarvoor was het zo dat elk dier minimaal 35 kilo moest wegen. Wetenschappers vinden dat overigens ook veel te veel', laat de Raad van Toezicht zaterdag weten. 

Al eerder werd het vertrouwen in deze Raad van Toezicht opgezegd. Volgens de medewerkers hebben ze in korte tijd voor heel veel onnodige onrust gezorgd en is de Raad zeer intimiderend te werk gegaan.

'Daarom zien we staken als een laatste redmiddel om ze op andere gedachten te brengen. We kunnen eigenlijk niet anders, hoe zeer we dit ook betreuren', meldt het personeel zaterdag. 

Provincie: