dinsdag, 2. december 2014 - 13:36 Update: 03-12-2014 9:54

Peter R. de Vries noemt bedreiging schokkend voor zijn vrouw

'Holleeder bedreigde Peter R. de Vries'
Foto: Archief FBF
Hilversum

De rechtbank in Haarlem gaat zich buigen over de vraag of Willem Holleeder zich niet aan de voorwaarden heeft gehouden van zijn vrijlating. Volgens misdaadverslaggever Peter R. de Vries is dit niet het geval. Hij deed aangifte van bedreiging door Holleeder.

De bedreiging zou op 25 april 2013 hebben plaatsgevonden bij de woning van De Vries. Holleeder stond aan de deur en vertelde De Vries niet blij te zijn met de Amerikaanse verfilming van de Heinekenontvoering. Op camerabeelden van De Vries is te zien dat Holleeder met zijn armen zwaait, wijst en heen en weer loopt.

Volgens De Vries wilde Holleeder zijn naam niet in de film en om zijn eis kracht bij te zetten, zou hij bedreigde taal hebben geuit. De Vries en zijn vrouw hebben volgens eigen zeggen het gesprek als zeer bedreigend ervaren en deden aangifte. De Vries zei hierover dinsdagavond in RTL Boulevard: 'Mijn vrouw is met mij als misdaadverslaggever wel wat gewend, maar dit was schokkend voor haar'.  

Holleeder melde zichzelf enkele dagen later op het politiebureau en zei dat het gesprek in zijn beleving niet bedreigend was. Tijdens de rechtszitting die vanmorgen plaatsvond hulde Holleeder zich in stilzwijgen.

Wanneer op 7 januari de rechtbank van mening is dat Holleeder de voorwaarden van zijn vrijlating heeft geschonden, moet hij opnieuw de cel in. 

Categorie:
Provincie: