donderdag, 13. november 2014 - 9:21 Update: 13-11-2014 11:16

Philips opent nieuwe fabriek gebruikte medische systemen in Best

Philips opent nieuwe fabriek in Best voor revisie medische apparaten
Foto: Philips
Amsterdam/Best

Philips neemt donderdag in Best officieel een nieuwe fabriek in gebruik voor het volledig reviseren en naar de huidige standaarden brengen van gebruikte medische beeldvormingssystemen.

De onderneming zet hiermee een nieuwe stap om de financiële en milieuvoordelen van de 'circulaire economie' naar de gezondheidszorg te brengen. 

De nieuwe fabriek in Best richt zich op de revisie van röntgensystemen, MRI- en CT-scanners en interventionele röntgensystemen voor het Diamond Select-programma van Philips. Via dit programma wordt gebruikte apparatuur omgebouwd tot 'als nieuwe' systemen met volledige garantie. Door onderdelen te vervangen en de software bij te werken met de nieuwste releases worden de systemen aangepast aan de huidige behoeften van klanten.

Met de opening van de nieuwe fabriek in Best wordt de business van gereviseerde gebruikte systemen, ook wel refurbished systemen genoemd, een integraal onderdeel van Philips' R&D en productielocatie in Best, waar men zich richt op innovaties voor de wereldwijde gezondheidszorgmarkt. De samenwerking tussen de ontwerp- en productieafdeling voor nieuwe systemen met de afdeling voor refurbished systemen kan zo verder worden geoptimaliseerd. In de ontwerp- en ontwikkelingsfase zal sterke nadruk liggen op hergebruik van zo veel mogelijk componenten na het einde van de aanvankelijke levensduur van een apparaat. Dit is een essentieel aspect van het concept van de 'circulaire economie'.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):