zondag, 30. maart 2014 - 9:18 Update: 03-07-2014 0:39

Politie beëindigt protest tegen juwelier Deurne

Foto van politie agenten demonstratie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Eindhoven

De politie heeft zaterdagavond een einde gemaakt aan een demonstratie in Eindhoven tegen de vrouw van de juwelier uit Deurne die tijdens een overval twee overvallers doodschoot. Dit meldt de politie zondag.

Een groep van dertig tot veertig man had zich op de het Stadhuisplein verzameld en riepen meerdere malen 'moordenaar'. Op meegebrachte spandoeken stond 'Maria is geen held'. 

Tegenover Omroep Brabant zegt een demonstrant dat twee jongens koelbloedig zijn dood gemaakt. Zij zijn vooral verontwaardigd dat de juwelier en zijn vrouw waarschijnlijk niet vervolgd zullen worden voor het schietincident.

Omdat er geen vergunning was afgegeven voor de demonstratie, werd deze na een half uur beëindigd door de politie.

Overval
Vrijdagavond drongen de overvallers de juwelierszaak Goldies binnen waarna een worsteling ontstond tussen de eigenaren van de winkel en de overvallers. De eigenaar van de juwelierszaak raakte gewond en de twee overvallers kwamen hierbij om het leven. 

Politie en justitie hebben camerabeelden bekeken van de overval en zegt dat het echtpaar uit noodweer heeft gehandeld. De kans is gering dat zij zich voor de rechter moeten verantwoorden.