woensdag, 8. oktober 2014 - 11:24 Update: 08-10-2014 15:46

Politie betreurt fout in moordzaak Arjun Autar

Verdachte moord Putselaan heengezonden
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De 21-jarige man die eind juli werd aangehouden wegens betrokkenheid bij de dood van Arjun Autar is dinsdag door de officier van justitie heengezonden

Een andere verdachte, een 18- jarige Rotterdammer, is enige weken geleden al door de raadkamer van de rechtbank op vrije voeten gesteld. Beide mannen blijven verdachte voor dit misdrijf maar er zijn op dit moment onvoldoende aanwijzingen om de zaak succesvol naar de rechter te brengen.

Autar werd in de ochtend van 10 juni levenloos aangetroffen nadat er brand was uitgebroken in zijn woning aan de Putselaan. In de loop van die dag bleek hij door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Politie en OM startten een zogenoemd TGO-team op, een team grootschalig onderzoek. De Hoofdofficier van Justitie heeft inmiddels een beloning uitgeloofd van 10.000 euro. De beloning wordt uitgekeerd voor tips die leiden tot een succesvolle vervolging. Het onderzoek wordt voortgezet. De politie wil graag contact met mensen die informatie hebben en nog niet met het team hebben gesproken

Uit het onderzoek naar de dood van Autar is gebleken dat hij in de vroege ochtend van 10 juni een telefoongesprek voerde met de 112-centrale van de politie. Hij vroeg hierin om hulp. De verbinding werd door Autar daarna verbroken. Door de politie is onderzoek gedaan naar zowel het telefoonnummer als het eventuele adres, daaruit kwamen toen geen bijzonderheden. Ook waren er geen andere meldingen in de buurt. De politie is op dat moment niet naar het adres aan de Putselaan gegaan.

Naar aanleiding van deze 112-melding is een intern onderzoek opgestart. Dit is inmiddels afgerond. Op basis van het onderzoek zijn zowel het Openbaar Ministerie als de politie tot de conclusie gekomen dat hier sprake is van een werkfout. De politie betreurt de fout.

De familie is inmiddels op de hoogte gebracht over de vrijlating van de verdachte(n) en de uitkomst van het onderzoek naar de 112-melding.
 

Provincie:
Tag(s):