donderdag, 2. januari 2014 - 11:27 Update: 03-07-2014 0:45

Politie doet oproep na nieuwe autobranden Veen

Foto van politie bij brand | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Veen

De politie roept de hulp van het publiek in na de twee nieuwe brandstichtingen in Veen van afgelopen woensdagavond. Dit meldt de politie donderdag.

'Woensdagavond 1 januari 2014 gingen twee auto's op de Witboomstraat in vlammen op. Vermoedelijk ging het om sloopauto's', aldus de politie.

In brand gestoken
De auto's waren rond 20.30 uur in brand gestoken op de Witboomstraat. Er waren circa 15 omstanders. Nadat de brandweer de twee brandende voertuigen geblust had, zijn de wrakken weg getakeld. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Gevaar en overlast
Er was sprake van brandstichting midden in het centrum van de bebouwde kom van Veen. De brandhaard was op korte afstand van woningen, gebouwen en geparkeerde auto's waardoor er sprake was van gevaar voor overslag. Daarnaast was er sprake van hinder voor omwonenden door rookontwikkeling. Veder raakte door de hitte van het vuur het wegdek beschadigd.

Meld Misdaad Anoniem
De politie onderzoekt de zaak en roept personen op om informatie door te geven via 0900 – 88 44 te melden. Het is ook mogelijk om anonieme in formatie te verstrekken via de -M- de meldlijn Meld Misdaad Anoniem.

-M-is een onafhankelijke stichting en bereikbaar op 0800-7000. Bellers hoeven hun naam niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit speciale telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard.

De medewerkers van de landelijke meldlijn -M- geven de binnengekomen anonieme informatie direct door aan de politiekorpsen in het land. Aan de hand van binnengekomen tips rechercheert de politie verder.

Provincie: