donderdag, 2. oktober 2014 - 22:04 Update: 02-10-2014 23:15

Politie druk met onderzoek ernstig ongeval Kerkrade; scooterbestuurder nog in kritieke toestand

Onderzoek naar oorzaak ernstig ongeval Kerkrade in volle gang
Foto: Achief MV
Kerkrade

Het politieonderzoek naar de oorzaak van een ernstige ongeval met zes gewonden woensdagmiddag is nog in volle gang.

De toestand van het merendeel van de slachtoffers is inmiddels verbeterd.

Woensdagmiddag rond 16.30 uur raakte zes personen door nog onbekende oorzaak gewond bij een verkeersongeval op de kruising Carboonplein met de Akerstraat. Drie van hen werden zwaargewond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Inmiddels gaat het met de gezondheid van vijf van de zes slachtoffers naar omstandigheden redelijk goed. Daarnaast raakte ook de gevel van een gebouw beschadigd. De omgeving rondom het plein is daarom lange tijd afgezet geweest voor onderzoek naar de aanrijding en de stabiliteit van het pand.

Slachtoffers
De 65-jarige automobilist uit Kerkrade die bij de aanrijding was betrokken is stabiel en aanspreekbaar. Een 23-jarige scooterbestuurder die ernstig gewond raakte, ligt nog steeds in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. De toestand van de 24-jarige Kerkraadse vrouw is stabiel en ook met haar 1-jarige kind dat betrokken was gaat het beter. Een 27-jarige voetganger uit Kerkrade, die enkele kneuzingen en hoofdletsel opliep, is donderdag ontslagen uit het ziekenhuis. Een 26-jarige voetgangster ligt ook nog in stabiele toestand in het ziekenhuis. Als de medische toestand het toelaat zullen de betrokken door de politie in de komende dagen worden gehoord over de aanrijding.

Gevel
Het technisch onderzoek door experts van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) werd woensdagavond rond 20.00 uur ter plaatse afgerond. De betrokken voertuigen zijn voor nader onderzoek meegenomen door een takelwagen. Donderdag wordt een aantal getuigen gehoord over het voorval. Daarnaast gaat de politie ook de slachtoffers horen over het incident. Verwachting is dat er mogelijk volgende week meer duidelijk kan worden gegeven in het onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.

Onderzoek
Uit voorzorg werden de bewoners van appartementen woensdag in afstemming met de gemeente Kerkrade elders bij familie en vrienden ondergebracht. De burgmeester kwam zelf donderdagavond nog ter plaatse, om zich persoonlijk te laten informeren over de aanrijding en het onderzoek. De gemeente heeft samen met de eigenaar van het pand en een expert onderzoek ingesteld naar de stabiliteit van de gevel. Woensdagavond werd vastgesteld dat het pand weer veilig en toegankelijk was. Bewoners zijn hier via de gemeente over geïnformeerd. De buitenzijde van de gevel raakte beschadigd, hieraan zullen in overleg herstelwerkzaamheden worden verricht.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):