zaterdag, 17. mei 2014 - 13:42 Update: 03-07-2014 0:36

Politie en omstander redden drie man uit auto in kanaal

foto van ambulance | fbf
Foto: fbf archief
Eindhoven

De politie heeft, samen met een oplettende melder en andere omstanders, op zaterdagmorgen 17 mei 2014 om 2.50 uur drie mannen uit een auto gered die ondersteboven in het water lag.

Op dat tijdstip kwam er bij de politie de melding dat er een auto aan de Kanaalstraat het water in was gereden. De auto zou ondersteboven liggen en er zouden nog mensen in zitten die de claxon gebruikten omdat ze er niet uit konden. Meerdere agenten waren snel bij het water. De melder stond er al in en probeerde de auto te openen wat niet lukte. Meerdere agenten en omstanders zijn in het water gesprongen.

Na enige tijd lukte het om de ruiten van de auto te vernielen en ook een portier te openen. De drie inzittenden konden gered worden. De brandweer en enkele ambulances schoten ook te hulp. De drie zijn naar het ziekenhuis gebracht en de politie startte een onderzoek. De mannen bleken gedronken te hebben en wilden niet verklaren wie er gereden had. Het drietal, één man van 25 jaar uit Waalre en twee mannen van 28 jaar uit Valkenswaard, is daarom aangehouden en na behandeling in het ziekenhuis naar het bureau gebracht. De politie onderzoekt de zaak verder.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):