dinsdag, 16. september 2014 - 21:25 Update: 16-09-2014 21:38

Politie geeft beelden vrij beschieting auto A10

Politie geeft beelden vrij beschieting auto A10
Foto: Politie
Amsterdam

Met het vrijgeven van beelden van een filmpje waarop is te zien dat een auto op de ringweg A10 in Amsterdam wordt beschoten hoopt de politie achter de identiteit van de slachtoffers te komen. Dit meldt de politie dinsdagavond.

Met het vrijgeven van beelden van een filmpje waarop is te zien dat een auto op de ringweg A10 in Amsterdam wordt beschoten hoopt de politie achter de identiteit van de slachtoffers te komen. Dit meldt de politie dinsdagavond.

Op maandagavond 12 mei 2014 rond 21.40 uur wordt een grijze driedeurs Opel Corsa op de ringweg A10 rond Amsterdam beschoten. ‘We zoeken niet de daders, maar de slachtoffers. Het incident staat op een filmpje dat met een mobiele telefoon is gemaakt toen op de auto werd geschoten’, stelt de politie. 

‘Op een in beslag genomen telefoon vinden we een filmpje waarin een grijze personenauto wordt beschoten. De verdachten zijn aangehouden, maar de slachtoffers van dit incident zoeken we nog’, aldus de politie. Het schietincident vindt plaats op maandagavond 12 mei op de ringweg A10 nabij de Coentunnel. De verdachten rijden in een Ford personenauto achter de grijze Opel Corsa van de slachtoffers aan. Als het de Ford lukt om naast de Opel te rijden, steekt een verdachte zijn arm uit het raam en richt hij zijn vuurwapen op de grijze Opel Corsa. Op de filmbeelden is te zien dat de verdachte de trekker overhaalt.

Getuigen gezocht
De verdachten zeggen duidelijk: "ze hebben ons een brutaliteit geflikt". Dat lijkt de aanleiding voor het schieten. Uit niks blijkt dat de daders en slachtoffers elkaar kenden. Het lijkt op een verkeersruzie met een extreme ontknoping. De identiteit van zowel de schutter als de bestuurder is bekend. Zij zijn beiden al aangehouden en één van die mannen zit ook nog vast. We weten echter nog steeds niet wie de mensen zijn die beschoten zijn.

De slachtoffers reden in een grijze driedeurs Opel Corsa met Nederlandse kentekenplaten. Het rechterachterlicht is stuk. De bestuurder is een man, naast hem zit een vrouw met een hoofddoek en achterin zou een kind of een klein persoon gezeten kunnen hebben. Het zou kunnen dat de auto door kogels geraakt is, dus mogelijk is er een garagehouder die zich kan herinneren dat hij na 12 mei zo’n auto hersteld heeft.

Het filmpje
De verdachten en de slachtoffers zijn op het filmpje al te zien als zij de Coentunnel in rijden. Door de werkzaamheden op de A10 moesten zij de afrit en oprit S101 volgen om hun weg op de A10 te kunnen vervolgen. De kans is groot dat ze uit de richting van Amsterdam Noord of Zaandam kwamen. Mogelijk wonen de slachtoffers daar. Ter hoogte van hmp 27.1 is uiteindelijk geschoten. Dit is waar de A10 over de Basisweg loopt.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):