woensdag, 26. februari 2014 - 13:31 Update: 03-07-2014 0:41

Politie getipt dat gezocht duo in Keulen is gezien

Foto van vluchtauto blauwe Honda CRV | Politie
Foto: Politie

De blauwe Honda CRV die door het gezochte gevaarlijke Nederlandse duo als laatste is gebruikt als vluchtauto, is woensdag bij Münster in Duitsland door de politie aangetroffen.

Zoektocht verder in Keulen
De auto werd aangetroffen op een parkeerplaats bij recreatiegebied Aasee zo laten de diverse Duitse media weten.

Politie getipt dat duo in Keulen is gezien
Inmiddels is er woensdag bij de Duitse politie een tip binnengekomen dat iemand het tweetal op straat zou hebben gezien in Keulen. De politie is nu bezig om bij de recepties van diverse hotels te vragen of daar het tweetal is gezien. Een arrestatieteam van de politie is paraat. 

Gijzeling gezin
Het duo maakte afgelopen maandag maandagavond 24 februari de blauwe Honda CRV afhandig van een gezin in Enschede. Het stel gijzelde het gezin met kinderen aan de Arendsweg in Enschede. Uiteindelijk moest de vader met hen mee in de auto van het gezin.

Ahaus
In het Duitse Ahaus werd de vader van het gezin door de twee uit de auto gezet.

Nachtelijke zoektocht Groningen
De politie heeft afgelopen nacht met arrestatieteams en een politiehelikopter in de provincie Groningen gezocht naar het gangsterduo.

Tip
De politie had een tip binnengekregen dat het duo zich daar zou bevinden. Maar de zoekactie heeft niets opgeleverd, de twee zijn nog altijd spoorloos.

Politiewoordvoerder Ed Krazewski zegt in de media dat de politie 'met man en macht bezig is met de zaak'. Tegenover RTL Nieuws zegt hij: 'Op dit moment richt de politie zich niet op een specifiek gebied. Gisteravond is er gezocht in de provincie Groningen, daar zijn de zoekteams nu niet meer. We kunnen nu overal opduiken.'

Opsporing verzocht
Er zijn dinsdagavond na de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht 35 tips binnengekomen. De politie zal deze tips serieus onderzoeken. Volgens de woordvoerder wordt ook in de omringende landen naar het duo uitgekeken.

Het criminele duo wordt gezocht voor een reeks van gewelddadige incidenten. Ze worden onder meer verdacht van overvallen, gijzeling en ontvoering. Ook hebben ze een man neergeschoten die de twee betrapte bij het inbreken in caravans in Enschede. Het stel staat inmiddels op de Nationale Opsporingslijst.

Familie
Familieleden van het gangsterduo hebben een dringend beroep op hen gedaan om zich aan te geven, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De vader van Antonio Marco van der P. zegt in de krant: 'Het is een drama. Wat ons kind gedaan heeft is niet goed te praten, maar hij blijft wel onze zoon. We kunnen alleen maar hopen dat hij snel wordt gepakt, om nieuwe slachtoffers te voorkomen en niet in nóg grotere moeilijkheden te komen.'

De ouders van de uit Brazilië geadopteerde Antonio zitten op advies van de politie ondergedoken op een geheim adres. Ook de 49-jarige oom van Enise hoopt dat zijn nichtje snel wordt aangehouden 'voordat er nog meer wonden worden geslagen.'

Categorie: