zondag, 9. maart 2014 - 19:32 Update: 03-07-2014 0:40

Politie grijpt in bij schermutselingen tijdens Groningen - Feyenoord

Foto van logo politie op auto
Foto: Archief FBF.nl
Groningen

De politie en de veiligingheidsorganisatie van FC Groningen hebben zondag ingegrepen bij schermutselingen op een deel van de tribune in het voetbalstadion van FC Groningen. Er was op een deel van de tribune van de FC Groningen supporters onrust ontstaan, omdat Feyenoord supporters op de thuistribune zaten.

Het ingrijpen van de politie en de beveiliging was gericht op het zo snel mogelijk laten terugkeren van de rust in het stadion. De politie heeft er op dat moment voor gekozen om geen aanhoudingen te verrichten. Gezien de grote van de groep (ca. 40 personen) had dat vermoedelijk alleen maar escalerend gewerkt. Bovendien is het moeilijk om in een gemengde groep supporters beide partijen van elkaar te scheiden.

Na afloop van de wedstrijd
Na afloop van de wedstrijd hebben zich buiten het stadion enkele incidenten voorgedaan, waarbij door individuen met stenen gegooid zou zijn. Het is nog onduidelijk of hierbij gewonden zijn gevallen. Na afloop van de wedstrijd is de supporters gevraagd om even te blijven zitten. Eén van de uitgangen werd korte tijd afgesloten, omdat aan de buitenzijde van het stadion sprake was van onrust. De uitgang werd tijdelijk afgesloten om de veiligheid van naar buiten lopende supporters te kunnen waarborgen.