maandag, 19. mei 2014 - 10:59 Update: 03-07-2014 0:36

Politie heeft handen vol aan verwarde vrouw

Foto van meldkamer politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rijen

Diverse politiemensen hebben zondag hun handen vol gehad aan een 28-jarige vrouw uit Rijen.

De vrouw maakte een verwarde indruk en liep gillend rond in haar woning. Ze veroorzaakte daarmee overlast voor haar directe woonomgeving. Uiteindelijk is zij op grond van artikel 142 lid 2 Wetboek van Strafrecht (onnodig naar 112 bellen) aangehouden en in een observatiecel geplaatst.

Politiemensen kregen zondagmiddag de melding om naar de woning van een 28-jarige vrouw in Rijen te gaan. De vrouw zou gillend door haar woning lopen en spullen kapot gooien in huis. Ze veroorzaakte daarbij behoorlijk wat overlast voor haar directe woonomgeving. Politiemensen hebben een gesprek gehad met de vrouw, die op dat moment redelijk rustig was. Ook heeft de crisisdienst van de GGZ met haar gesproken.

Observatiecel

Zondagavond was er opnieuw politiebemoeienis nodig, nadat er steeds meer overlastmeldingen van buurtbewoners bij de politie binnenkwamen en de vrouw zelf ook herhaaldelijk 112 belde. Omdat crisisopname volgens de GGZ geen optie was, hebben politiemensen besloten de vrouw aan te houden voor het opzettelijk het alarmnummer bellen zonder dat daartoe de noodzaak aanwezig is (artikel 142 lid 2 Wetboek van Strafrecht). De vrouw is voor haar eigen veiligheid in een observatiecel geplaatst en heeft de nacht daar doorgebracht. Maandag 19 mei wordt gekeken hoe de vrouw verder geholpen kan worden.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):