zondag, 23. maart 2014 - 13:32 Update: 03-07-2014 0:39

Politie houdt 2 personen aan voor woningoverval met onbekende stof

foto van politie | fbf
Foto: fbf archief
Alphen aan den Rijn

Zaterdagavond laat zijn in Rotterdam twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval in een woning aan de Hoorn en verboden wapenbezit.

Vier tot vijf personen stonden omstreeks 19.45 uur voor de deur en spoten met een nog onbekende stof in het gezicht van twee bewoners, een man en een vrouw. Hierna drongen ze met geweld de woning binnen en wisten de autosleutels en vervolgens de auto van de bewoner meer te nemen.

De politie startte direct een groot onderzoek waarbij ook informatie werd gedeeld met de politie in Rotterdam. Die informatie en verder rechercheonderzoek leidde tot de aanhouding van een 34-jarige man en een 29-jarige vrouw in Rotterdam. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval. De vrouw op verdenking van verboden wapenbezit. De politie trof in het auto waarin het duo reed een busje aan met een onbekende stof. De politie sluit niet uit dat dat busje is gebruikt bij de overval. Nader onderzoek naar de herkomst en inhoud van dat busje moet helderheid geven. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor. De weggenomen personenauto en de andere bij de overval betrokken personen zijn nog spoorloos. De politie sluit niet uit dat een zakelijk geschil aan de overval ten grondslag ligt.

Tips? Bel de politie!

De politie zoekt getuigen en informatie over de overval. Ook is de bij de overval weggenomen auto nog zoek. Het gaat om een Audo A6 voorzien van een Pools kenteken FSLW333. Tip kunnen worden doorgebeld met de politie in Alphen aan den Rijn via 0900-8844.

Provincie:
Blik op 112: