dinsdag, 29. april 2014 - 17:45 Update: 03-07-2014 0:37

Politie houdt 6 leden Satudarah aan na vondst Kalasjnikovs AK-47

Foto van lid motorclub Satudarah
Foto: Archief FBF.nl
Enschede

Dinsdag heeft de politie van de eenheid Oost-Nederland 6 mannelijke verdachten aangehouden die lid zijn van de Outlaw Motorcycle Gang (OMG) Satudarah. Dit meldt de politie dinsdag.

'Daarnaast zijn twee vrouwen aangehouden. De aangehouden personen worden verdacht van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Zij zijn ingesloten voor verhoor', aldus de politie.

Duisburg
De politie is bezig met een vervolgonderzoek dat voortkomt uit een internationaal onderzoek naar drugs- en wapenhandel. De Duitse autoriteiten deden vorig jaar een verzoek tot rechtshulp aan het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) om bewijs te verzamelen in een onderzoek naar de handel in drugs en wapens. Het onderzoek richtte zich op een Chapter van de Satudarah in Duisburg. Tijdens het onderzoek bleek van een samenwerking tussen Satudarah in Duisburg en Satudarah in Nederland.

Kalasjnikovs AK-47
In maart 2013 zijn in dit onderzoek bij zoekingen in Tilburg in het nieuwe clubhuis van de Satudarah en in de woning van een lid van de motorclub drie vuurwapens, waaronder twee Kalasjnikovs AK-47, en twee kisten met munitie aangetroffen en twee verdachten aangehouden. In december is een 49-jarige man uit Ahaus aangehouden als verdachte van witwassen, afpersing en wapenhandel.

Vandaag, 29 april, zijn zes mannen en twee vrouwen uit de gemeenten Maastricht, Breda, Tilburg en Rijen aan diverse politiebureaus in de eenheid Oost-Nederland ontboden en aangehouden. De personen zijn in de leeftijd van 25 tot 53 jaar. Onderzocht wordt of en wat hun betrokkenheid is.