maandag, 22. september 2014 - 11:56 Update: 22-09-2014 13:23

Politie houdt derde verdachte aan gefilmde mishandeling meisje (15)

Derde verdachte aangehouden vanwege mishandeling meisje uit Beverwijk
Foto: Screenshot
IJmuiden

De politie hield zondagochtend een derde verdachte aan op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van een 15-jarig meisje uit Beverwijk. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Heemskerk.

De twee verdachten die donderdagavond zijn aangehouden en na verhoor in verzekering gesteld, worden maandagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Een 15-jarig meisje werd donderdag 18 september rond 14.30 uur slachtoffer van een mishandeling op het Plein 1945 in IJmuiden. Mogelijke omstanders filmden de mishandeling en verspreidden het daarna via social media. Het meisje kwam donderdagmiddag naar het politiebureau om aangifte te doen. De politie is naar aanleiding daarvan een onderzoek gestart. Donderdagavond rond 23.00 uur hebben zij twee verdachten aangehouden. Het gaat hier om twee jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar uit Beverwijk en Heemskerk. Het duo is in verzekering gesteld. Geruchten in de media en op social media over een aanrijding met een scooter als mogelijke oorzaak blijken niet uit het onderzoek van de politie. De politie doet momenteel verder onderzoek naar de reden van het conflict. 

Degene die de mishandeling gefilmd heeft, heeft zichzelf gemeld bij de politie. Onderzocht wordt wat zijn rol is geweest.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):