dinsdag, 3. juni 2014 - 10:29 Update: 03-07-2014 0:35

Politie houdt man aan na lange achtervolging door de regio

foto van autodief | fbf
Foto: fbf
foto van autodief | fbf
Foto: fbf

Na een lange achtervolging over verschillende snelwegen en tot slot door de bebouwde kom van Soest, kon de politie dankzij een burger een verdachte van diefstal van een auto aanhouden.

Surveillerende agenten zagen rond 02.10 uur een auto met hoge snelheid door de Utrechtse wijk Overvecht rijden. Ze controleerden het kenteken en het bleek om een gestolen auto te gaan. Toen de bestuurder de agenten zag, ging de auto er vandoor richting de Rijksweg A27. De politie zette de achtervolging in richting Breda en zag dat de gestolen auto erg hard reed. De bestuurder ging richting de A2 en bij Vianen zagen andere agenten hem rijden.

Achtervolging door de bebouwde kom
Vervolgens reed hij richting de A12 en weer naar de A27 in de richting van Hilversum. Daar tipte een vrachtwagenchauffeur de politie. Bij de afrit naar Soest werd de auto rond 04.50 uur weer door agenten gezien en daar werd de achtervolging hervat. De bestuurder wist van geen stoppen, hij reed met hoge snelheid door de bebouwde kom van Soest. Bij de Specht maakte hij de fout om een doodlopende weg in te rijden. De auto botste daar op paaltjes en een geparkeerde auto en kwam zo tot stilstand.

Aanhouding
Twee mannen stapten uit en renden tuinen aan de Groenling en de Specht in. Ondanks de inzet van speurhonden en de politiehelikopter, werden de mannen niet meer gevonden. Totdat om 05.25 uur een getuige de politie belde dat hij vond dat een man zich verdacht gedroeg op de Bosstraat. Het bleek één van de gevluchte mannen te zijn. Agenten hielden de verdachte, een 29-jarige man uit Almere, aan. De gestolen auto is in beslag genomen.

Provincie: