dinsdag, 9. december 2014 - 18:11

Politie houdt vier verdachten van woninginbraken aan

Politie houdt vier verdachten van woninginbraken aan
Foto: Archief EHF
Hoogeveen

De politie hield dinsdagmorgen in Hoogeveen, Meppel en in een klein dorp in de omgeving van Hoogeveen, vier verdachten van woninginbraken aan. De mannen, twee van 23, één van 24 en één van 25-jaar oud, zijn inwoners van Hoogeveen.

Ze worden ervan verdacht meerdere woninginbraken, in de periode van juli tot heden, in Meppel, Hoogeveen en in het noorden van de provincie Overijssel te hebben gepleegd. De buit bestond hoofdzakelijk uit geld en sieraden. Van het gestolen geld werden luxe goederen, auto’s en complete inboedels gekocht. Naast het onderzoek naar de inbraken wordt nog een Strafrechtelijk Financieel Onderzoek ingesteld. De aangehouden verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Huiszoekingen

 

Tijdens het onderzoek werden op diverse locaties in Hoogeveen, Meppel, Hollandscheveld en in woning in een klein dorp in de omgeving van Hoogeveen, onder leiding van de rechter-commissaris, huiszoekingen gedaan. Daarbij werden onder andere sieraden, geld, computers en professioneel bouwgereedschap in beslag genomen. Ook andere eigendommen van de verdachten, zoals zeven personenauto’s en een aanhangwagen werden in beslag genomen.

Provincie:
Blik op 112: