zaterdag, 29. november 2014 - 11:42

Politie lost schoten bij aanhouding man in Rotterdam

Foto van politie dienstwapen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

​Bij de aanhouding van een 26-jarige man uit Rotterdam heeft de politie vrijdagavond op de Saftlevenstraat enkele schoten gelost.

Dit gebeurde nadat de politie eerder die avond een melding over een bedreiging met een vuurwapen binnenkreeg.

Politieagenten die op de melding afgingen troffen op de ‘s Gravendijkwal een man aan die aan het bij de meldopgegeven signalement voldeed. Deze man ging er bij het zien van de agenten vandoor op zijn scooter.Toen hij op de nabijgelegen Saftlevenstraat tot stilstand kwam ontstond een situatie waarbij een politieagent zich genoodzaakt voelde een waarschuwingsschot en vervolgens een gericht schot te lossen. De verdachte man raakte hierbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Direct na het incident is in de omgeving onderzoek verricht door meerdere politie eenheden, waarbij ook gezocht is naar het vuurwapen dat de man volgens de melding bij zich zou dragen. Het vuurwapen werd niet aangetroffen, maar het onderzoek wordt vandaag voortgezet. De Rijksrecherche is, zoals gebruikelijk bij dit soort incidenten, een onderzoek gestart naar het vuurwapengebruik van de politie agent.

Provincie:
Blik op 112: