dinsdag, 11. februari 2014 - 10:12 Update: 03-07-2014 0:42

Politie lost waarschuwingsschot bij achtervolging in Aalburg

Foto geweer politieman | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Toen de politie afgelopen nacht twee mannen controleerde in Aalburg, gingen deze er plotseling als een haas vandoor. Ondanks de inzet van een politiehond, een helikopter en een waarschuwingsschot wisten zij uit handen van de politie te blijven.

Dinsdagochtend rond 00.30 uur krijgt de politie en melding dat twee mannen zich verdacht ophouden in de Vlasakker in Aalburg. Eenmaal ter plekke treffen zij inderdaad twee mannen aan bij een auto. De agenten controleren de identiteitspapieren en vragen hun gegevens op bij de meldkamer.

Gezocht
Uit de informatie van de meldkamer blijkt al snel dat een van beide personen, een 35 jarige Pool, gezocht werd. Kennelijk hebben de mannen dan ook in de gaten dat deze informatie bekend wordt, want plotseling zetten zij het op een lopen. In de achtervolging weet een van de agenten de verdachte te tackelen, maar raakt daarbij zelf gewond aan zijn pols. Zodoende rennen beide verdachten weer door.

Waarschuwingsschot
Om de verdachten tot stoppen te dwingen lost een van de agenten dan nog een waarschuwingsschot. Dit heeft echter geen gevolg. Ook de inzet van een speurhond en een politiehelikopter mag niet baten. De auto en de identiteitspapieren van de mannen worden wel in beslag genomen. De politie onderzoekt wat zij verder op hun kerfstok hebben.