zaterdag, 21. juni 2014 - 12:46 Update: 03-07-2014 0:34

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding verdachten

Foto van politieagenten | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

Agenten van de politie in Rotterdam hebben op zaterdagochtend waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van vier verdachten.

De politie hield de vier mannen aan, nadat ze rond 06.30 uur via 112 de melding had binnengekregen dat op de Maaskade mogelijk een vrouw zou worden verkracht. De politie ging direct met spoed naar de Maaskade, waar op straat een geëmotioneerde en verwarde vrouw werd aangetroffen. In haar buurt bevond zich ook een auto met daarin drie mannen, die er bij het zien van de agenten wegrenden. Agenten zetten direct de achtervolging in en wisten de drie mannen aan te houden. In de directe omgeving werd ook een vierde verdachte aangetroffen en aangehouden. Bij de aanhoudingen loste de politie een aantal waarschuwingsschoten, zonder gewonden of schade tot gevolg.

Onderzoek

De politie heeft op de Maaskade technisch onderzoek verricht, waardoor deze straat tussen de Van de Takstraat en Willemsbrug enige tijd afgesloten was. De aangehouden mannen zijn ingesloten en worden verhoord. Het gaat om twee Rotterdammers van 23 en 24 jaar, een 23-jarige Schiedammer en een 21-jarige man uit Harlingen. De vrouw werd door politieagenten opgevangen en naar een politiebureau overgebracht. De auto waar de verdachten inzaten, is in beslaggenomen. De politie zet het onderzoek voort.

De politie zoekt getuigen en vraagt hen te bellen naar 0900-8844.

Provincie:
Blik op 112: