vrijdag, 10. januari 2014 - 17:23 Update: 03-07-2014 0:44

Politie neemt 14 verwaarloosde honden in beslag

Politie neemt 14 verwaarloosde honden in beslag

Medewerkers van de dierenpolitie en de Landelijke Inspectie Dienst Dierenbescherming namen vrijdag in een dorpje in de gemeente Leeuweradeel 14 honden in beslag.

De dieren kregen geen goede verzorging. Op 27 december stelde de dierenpolitie op dit adres een onderzoek in na een melding over mogelijke verwaarlozing van honden.

In en rond de woning zijn toen meerdere honden aangetroffen die niet de verzorging kregen die nodig is. De ligplaatsen waren ernstig vervuild en het ontbrak de dieren aan vers drinkwater. De eigenaresse van de honden kreeg toen een waarschuwing en de aanzegging dat ze moest zorgen voor goede verzorging van de honden. Op vrijdag 10 januari is door de dierenpolitie en medewerkers van de Landelijke Inspectie Dienst Dierenbescherming een hercontrole gehouden. 

Daarbij is een onveranderde situatie aangetroffen. Alle 14 aangetroffen honden zijn in beslag genomen en overgebracht naar een aantal opvangadressen. De 39-jarige bewoonster en eigenaresse van de honden was niet thuis. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie:
Blik op 112: