vrijdag, 7. maart 2014 - 17:40 Update: 03-07-2014 0:41

Politie in Nijmegen stopt verboden demonstratie tegen kabinet-Rutte II

Foto van politie in gele hesjes | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Nijmegen

De politie heeft vrijdagmiddag een veertigtal actievoerders die demonstreerden tegen het kabinet Rutte II, met zachte hand verzocht het Keizer Karelplein te verlaten.

'Ondanks waarschuwingen en het verbod wist een klein aantal actievoerders toch ruim een kwartier het verkeer te hinderen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de initiatiefneemster van de demonstratie', meldt de politie.

Omstreeks 14.00 uur verzamelden zich op de Nassausingel tientallen actievoerders. Hen werd nogmaals gewezen op het noodbevel wat gold en dat er dus niet op de rijbaan van het Keizer Karelplein mocht worden gelopen. De groep leek uit elkaar te gaan maar een aantal besloot toch het Keizer Karelplein op te lopen.

Om de zaak niet te laten escaleren is het verkeer dat het Keizer Karelplein op wilde tijdelijk tegengehouden of omgeleid om gevaarlijke situaties te voorkomen. Na ongeveer 15 minuten werden de actievoerders onder druk van de politie de Bisschop Hamerstraat ingeloodst. 'De initiatiefneemster van de actie krijgt van de politie een proces-verbaal. Er werden twee aanhoudingen verricht omdat mensen hun gezicht hadden afgedekt. Dit is niet toegestaan', aldus de politie.