maandag, 13. januari 2014 - 16:46 Update: 03-07-2014 0:44

Politie-onderzoek in Zevenbergen nog in volle gang

Foto van politie forensisch onderzoek auto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zevenbergen

De politie heeft zondagavond in het water aan de Schansdijk een stoffelijk overschot aangetroffen en gaat er van uit dat het gaat om de sinds vrijdag vermiste Claudia Oskam (36). 'Formeel moet de identiteit nog worden vastgesteld', meldt de politie maandag.

In de nacht van zaterdag op zondag werd haar 39-jarige ex-man aangehouden op verdenking van mogelijk betrokkenheid bij haar verdwijning. In de loop van zondagavond bekende de man dat hij zijn ex-vrouw om het leven heeft gebracht. In het verhoor gaf hij aan waar hij Claudia had achtergelaten, waarop de recherche een onderzoek op deze plaats heeft ingesteld. De politie heeft deze locatie zondagavond in het belang van het onderzoek ruim afgezet.

Verklaring natrekken
De verdachte heeft een verklaring afgelegd. Het onderzoek van de recherche richt zich nu met name op het natrekken van alle feiten en omstandigheden die hij heeft verteld. De verhoren met hem zijn nog in volle gang. Over wanneer, waarom en de wijze waarop hij haar om het leven heeft gebracht kan daarom nog niets worden medegedeeld.

Sectie
Dinsdag wordt in het Nederlands Forensisch Instituut sectie verricht op het lichaam. De woning van de verdachte zal door forensisch technisch rechercheurs worden onderzocht op sporen.

Voorgeleiding
Familierechercheurs hebben de familie op de hoogte gehouden van de voortgang van het onderzoek en gisterenavond het trieste nieuws verteld. De 39-jarige verdachte is in verzekering gesteld en zal morgen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het Team Grootschalig Onderzoek werkt nog met 20 rechercheurs aan de zaak.